F1 Várható erősorrend Ausztráliában

Lassan ez is elérkezett, kezdődhet a szezonnyitó. Mi igazi szurkolók már alig bírtuk kivárni, hogy a hosszú várakozás után végre ismét ott ülhessünk vasárnaponként a tévé előtt mint a kisgyerekek, és önfeledten nézzük ahogy Hamiltonék csatáznak, Massa visszatér, és Vettel ismét követeli a kék zászlót. 

A téli tesztek igen izgalmasra sikerültek, és arra utalnak, hogy idén jó szezonunk lehet, akár meglepetés eredményekkel, és lehetséges, hogy többen is harcolhatnak majd a futamgyőzelmekért. Most megpróbáltam összegezni a gondolataimat a teszteredményeket látván, és a csapatokat külön-külön értékelni. Egy várható erősorrendet is felvázolok.

Ferrari: Ők azok, akik igazán sokat fejlődtek a tél folyamán, és a teszten is a leggyorsabbnak bizonyultak. Ez persze nem garancia semmire, és a teszteredmények nem sokat mutatnak a valódi erősorrendről, mivel nem tudni ki épp milyen programot teljesít, vagy mennyire van megtankolva, illetve mennyit tartalékol. Ennek ellenére az olasz gárda az a csapat, ahol véleményem szerint a legjobb munkát végezték az előszezonban. Egy olyan autót építettek, amely úgy tűnik, hogy nagyon gyors. Lehet ugyan, hogy ők nem spóroltak annyit mint a Mercedes, de én nem hiszem. Minden tekintetben ők tűnnek a legjobbnak, a favorítnak az én szememben. Vettel és Raikönnen is elégedetten nyilatkoztak az új gépről. Ők tették rám a legjobb benyomást, de majd kiderül mit is jelent valójában a jó téli eredmény.

Mercedes: Nem tudom teljesen belőni. Valószínüleg második legjobbak, Ferrari után ők következnek. A teszteken is ez volt a sorrend, és ne feledjük van egy világbajnokuk. A tavalyi hatalmas fölényük nem illanhatott csak úgy el, így ha többet is tartalékoltak esetleg mint a Ferrari, akkor is hasonló szinten lehetnek mint az olaszok. Az a benyomásom, hogy idén nem ők lesznek az abszolút favorítok, még ha nem is lesznek esélytelenek a futamgyőzelmekre a Ferrari mellett. Miután Rosberg visszavonult Bottas került a helyére. Az előszezonban egészen jól teljesített, bár ő lehet idén a gyenge láncszem a csapatban véleményem szerint. Majd kiderül. Annyi biztos, hogy az autó és a motor is jó, majdcsak meglátjuk mire lesz elég a Ferrari ellen.

Red Bull: Számomra ők most a harmadik erő. Ami azt illeti, ugyan nem voltak lassúak a teszteken, de nem is értek fel a németekhez vagy az olaszokhoz. Hogy ez minek köszönhető? Az autóval nem sok probléma lehet, mivel Adrian Newey rendre nagyszerű autót épít. Itt jön képbe a lehetséges ok, a motor! A Renault egysége nem valószínű, hogy egyenlőre felveszi a versenyt a riválisaival, bár nagy hátrányban nem lehetnek. A megbízhatósággal gondok lehetnek, szóval ez sem hangzik túl jók a Red Bull szurkolóknak. Olyan híreket is hallani, hogy ez csak egy átmeneti autó volt, és most jön majd az igazi, ami sokkal ütősebb lesz. Lehet benne igazság, de szerintem ha meg is változik az autó, nem lesz veszélyes a szezon elején az élmenőkre.

Williams: Visszatért Massa aki rendkívül fontos volt a csapat számára, kell egy tapasztalt versenyző az autó fejlesztéséhez, mivel az újonc Stroll miatt hátrányba kerülhetnének a fejlesztési versenyben. Hogy a 18 éves tini egy új Verstappen lesz-e, vagy egy középszerű pilóta, azt még nem tudni, csak sejteni. Az autó ugyan számomra nem tűnik olyan bonyolultnak szemben a Ferrarival vagy Mercedessel, de ennek ellenére jól teljesített a télen. Úgy gondolom ők a negyedik erő, de pár dobogónál előrébb nem juthatnak idén.

Force India: Az autó szépségével inkább nem foglalkozom, azt mindenki döntse el magában, fontosabb a teljesítmény. Tavaly legyőzték a Williamst, de úgy vélem, egyenlőre mögöttük állnak a rangsorban. A Mercedes motor segíthet rajtuk, de az angolok autóiban is a német motor dübörög. A teszteken sem nyújtottak kiemelkedőt, szóval a középmezőnybe várom őket. Ott nem biztos a helyzetük.

Toro Rosso: Tavalyhoz képest rengeteget léptek előre. A Mercedes példáját követik, legalábbis ez tükröződik az autón kívülről, ami nem tűnik rossz ötletnek. Végre motort válthatnak, nem egy tavalyi fejlesztésűvel kell körözniük, mint a 2016-ban a 2015-ös Ferrari motorral. A Renault egysége egyenlőre nem biztos hogy elég lesz hogy előrébb lépjenek, de az autóban van potenciál. Ugyanakkor meg kell találniuk, a francia motort hogy is kell megfelelően működtetni, beépíteni az autóba, hogy ne legyen belőle problémájuk. Valószínű, hogy ők lehetnek az abszolút középmezőny. Nem mellesleg talán az övék a legszebb autó idén a mezőnyben.

Renault: Tavaly pocsék szezont teljesítettek, de úgy tűnik megjelent a fény az alagút végén. Idénre előrébb léphetnek, mert a teszten sem tűnt annyira reménytelennek a helyzetük mint egy évvel korábban. Kíváncsi vagyok hogy muzsikál majd az új gép. Jó lenne őket nem hátul látni, hanem a középmezőnyben, vagy akár előrébb. Az elejére idén esélytelenek, de az biztos, hogy az alap jó.

Haas: Úgy vélem rosszabbak lehetnek egy picivel, mint 2016-ban. Grosjean főleg az év elején szenzációs eredményeket szállított, de jelenleg nem tűnik úgy hogy ez megismétlődhet. A középmezőnybe várom őket, annak is a vége felé. A fékekkel még mindig vannak gondjaik, ami nem jó előjel, de legalább a motor jó. 

Mclaren: Mit is lehet mondani egy ilyen pocsék téli felkészülés után? Alig tudtak tesztelni, amikor végre kigurultak, a motor, vagy egyéb rendszer felmondta a szolgálatot. Nem csak gyengének tűnik az erőforrás de még megbízhatatlannak is. Nem gondolom, hogy rendszeresek lehetnek a pontszerzéseik, vagy hogy jobbak lehetnek mint tavaly. Szeretném ismét ha a győzelemért tudnának harcolni, de úgy fest ez teljesen lehetetlen jelenleg. Hogy Alonso meddig bírja még? Az ő türelme is véges, de azért ne írjuk le teljesen a Mclarent. Lassan fölérhetnek a középmezőnybe, csak sajnos nagyon lassan.

Sauber: Nem túl fejlett az autó szerintem, és tavalyi Ferrari motorokat használnak, ami elég ok, hogy ők álljanak a rangsorom legalján. Ezt a teszteredmények is igazolják. Azért jó lenne ha legalább a Mclarennel harcban lehetnének.

Összegezvén itt a rangsorom, ami teljesen szubjektív, saját gondolataimat tükrözi.

1.Ferrari

2.Mercedes

3.Red Bull

4.Williams

5.Force India

6.Toro Rosso

7.Renault

8.Haas

9.Mclaren

10.Sauber

Tovább

Tényleg jobb lesz a Forma 1?

2017 a régóta várt szabályváltozások éve a száguldó cirkusz életében. Az autók elég rendesen átalakulnak, látványosabbak lesznek, és talán gyorsabbak is. De ettől valóban jobb lesz a Formula 1?

Nehéz kérdés, az egyszer biztos. Mindenki arra várt már egy ideje, hogy legyen módosítás a regulákban, és végre ne csak egy márka egyeduralmáról szóljon a Forma 1. Idén jóval szélesebb abroncsok lesznek a tavalyiakhoz viszonyítva, nagyobb lesz a leszorítóerő és az autók külseje is agresszívebb lesz. De ezek a változások eléggé átrendezik majd az erősorrendet, és nem csak a Mercedes vagy a Red Bull lesznek a fő mérce, és a kvázi legyőzhetetlenek?

Egyelőre lehetetlen válaszolni, de hamarosan eljönnek a téli tesztek, majd az első versenyek, és közelebb kerülhetünk a megoldáshoz. Arra ne számítson senki, hogy hirtelen a mezőny végére esik a csillagos márka, vagy hogy egyszerre 5-6 csapat is harcban lesz a világbajnoki trófeákért. Amióta Formula 1 létezik, azóta vannak kiemelkedő csapatok, akik egy-egy érát dominálnak, és elsősorban az adott csapat pilótáinak vannak a legnagyobb esélyeik a végső győzelemre. Ha nem megyünk sokat vissza az időben, elég a Mercedes, vagy a Red Bull, vagy mégkorábban a Ferrari egyeduralmára visszagondolni. Úgy vélem, idén is lesz legalább egy, szerencsés esetben két gárda, akik versenghetnek a győzelmekért. A többieknek meg marad a lepattanó.

Ha másik oldalról közelítjük meg a témát, a szakértők szerint is gyorsulni fog az F1. Ezért elsősorban a nagyobb leszorítóerő és emiatt nagyobb kanyartempó felel. A végsebességek csökkenhetnek és valószínüleg fognak is, de akkorát szerencsére nem, hogy kompenzálják a magasabb kanyarsebességet, ezért jobbnál jobb köridőkre lehetnek képesek a pilóták. Ez egyértelműen jó minden szempontból, mivel az F1 még mindig az autósport csúcsa.

Az új autókat nehezebb lesz vezetni, ami eléggé megviselheti a versenyzőket, akiknek emiatt intenzívebb edzéseket kell végezniük. Végsősoron látszódjon, hogy nem számítógép előtt ülnek, hanem átvitt értelemben vért izzadnak a pályán! A meggyötört pilóták nem igazán nézőcsalogatók, úgyhogy mindegyiküknek fel kell készülnie a nehezebb vezethetőségre.

Elsősorban a nézőszám emelése lehetett a legfontosabb a szabályváltozásokkor. Az agresszívebb külsejű autók pedig igenis vonzák majd a tekinteteket, nem csak a tévék előtt, de a pályákon is. Úgy vélem ez volt a legjobb döntés, a látvány mindig megteszi a hatását. Végre igazán szépek lehetnek az F1-es autók még ha hangosak nem is. Ez talán a legpozitívabb változás.

Végülis összegezvén szerintem jók lesznek az új szabályok. Több ember lesz kíváncsi a versenyekre, és a pilóták is jobban élvezhetik a csatákat a gyorsabb autók miatt, habár azokat nem lesz egyszerű vezetni.

Maguk a versenyek nem biztos, hogy jobbak lesznek, viszont nézői szempontból látványosabbak. Az új tulajdonos érkezése érezteti hatását. Ki tudja előre megmondani milyen változások várhatóak mondjuk a közvetítéssel kapcsolatban, az viszont biztos, hogy a Formula 1 új korszakába lépett. Szerintem jobb lesz mint az előző, vagyis látványosabb. Ezt csak remélem, még várni kell, míg kiderül melyik oldalra billen a mérleg nyelve. A fejlődésé, a változásoké a jövő, az F1 pedig már észrevette, hogy szükség van rájuk. Szerintem még pont időben.

kép: formel1.de

Tovább

Ezek miatt lehet tökéletes választás Bottas a Mercedesnek

Gondolom már mindenki hallotta, hogy miután Nico Rosberg megszerezte 2016-ban karrierje első világbajnoki címét, egyből be is fejezte aktív pályafutását, legalábbis ami az F1-et illeti.

Formula 1

Szinte rögtön elkezdődtek a találgatások, hogy ki ülhet majd 2017-ben a második Mercedesbe. Felmerült Hülkenberg, Alonso, Wehrlein neve, és Bottasé is, mint lehetséges Rosberg utód. Mára elég valószínűnek tűnik, hogy a finn pilóta lesz a befutó, de azért még nem biztos. Hülkenberg a Renaulthoz távozik, Alonso marad a Mclarennél, és úgy tűnik Wehrlein is másik csapatba kerül. Marad Bottas. Hoztam pár érvet a finn pilóta mellett, hogy miért is lenne ideális választás.

Egyrészről nagyon tehetséges, amit a Williamsnél már többször megmutatott. Dobogókat is szerzett a britekkel és villanásaival korán felhívta magára a figyelmet. Talán picit beleszürkült a mezőnybe 2016-ban, de ha őt választják a németek, biztosra vehető, hogy összekapja magát, elvégre tehetsége nem kophatott sokat.

A Williams is Mercedes motorokkal versenyzik, ami miatt van kapcsolat a két gárdánál. Könnyebb tárgyalási pozíciót jelent ez, mivel ha olcsóbban adják az erőforrásokat Bottasért cserébe, azzal komolyan segítik a britek pénzügyi helyzetét. Ezért a Williams számára kecsegtető lehet az ajánlat (már ha van ilyen).

Átmeneti pilótának tökéletes választás. Elég gyors pilóta ahhoz, hogy második számú versenyző legyen a Mercedesnél ameddig nem érkezik Wehrlein vagy esetleg Esteban Ocon. 

Kellő tapasztalattal rendelkezik, így segítheti az autó fejlesztését. Ez az új szabályok miatt rendkívül nagy előny lehet. Talán ezért van kevesebb esélye Wehrleinnek, mint a finn kollégájának.

Nem valószínű, hogy komoly összetűzésbe keveredhet Hamiltonnal, már ha a világbajnoki címért folytatott csatára gondolunk. Ezt elsősorban arra alapozom, hogy új lesz számára a közeg, az autó, úgy átlagosan minden, ezért ha nehezebben veszi fel a ritmust, hamar elmehet az esélye. Emiatt egyértelműen másodpilóta válhat belőle, így a Mercedes elkerülheti a 2016-ban történteket.

A Mercedes is kíváncsi lehet, hogy több van-e Battasban, mint amit eddig a Williamsnél felmutatott. Szerintem igen, de csak egy világbajnoki címre képes autóban tudhatja megmutatni valós tudását.

Habár elég sokba kerülhet a finn pilóta megszerzése, fizetése jóval alacsonyabb lehet Hamiltonénál, mivel még új csapattag lehet, és nem tett le még annyit az asztalra, hogy hatalmas összeget kapjon. Ha Alonso érkezne, jóval több fizettséget kellene adni, legalábbis szerintem. Bár valószínüleg nem ez lesz a döntő tényező. 

Hamarosan megtudhatjuk a választ arra, hogy övé-e a második ülés. Ha igen, képes élni élete nagy lehetőségével? Ez itt a kérdés!

U.I. Remélem nem sértettem meg a Bottas rajongókat. Nem ez volt a célom. 

Tovább

Létezik-e barátság a profi sportolók között?

Létezhet-e barátság a profi sportolók között? Nálam már felmerült ez a kérdés néha. Nézem a sporteseményeket és látom az ellenfeleket, de vajon igaz barátokat is láthatok? Nézzük a témát az autósport és motorsport szemszögéből.

Nyilván az adott sportoló tudja hogy mit is érez kollégája iránt. Akar-e kialakítani barátságot a csapattársával, vagy a mezőny bármelyik másik tagjával. Véleményem szerint vannak akik ugyan kedvelik egymást, bizonyos tényezők miatt mégsem alakul ki köztük szoros baráti viszony. Ez az összes pilótára,versenyzőre igaz lehet. Hogy mi ennek az oka? A rivalizálás. Ha két pilóta egyazon csapatnál versenyez, akkor felmerülhet az emberben a kérdés, hogy mivel sokat találkoznak nem csak a kötelező eseményeken, futamokon de a csapat miatt rengetegszer együtt kell tölteniük az időt, közös reggelik, közös piár események, egyáltalán közös lakóépület a pályán miegyéb, elősegítheti-e ez szorosabb kötődés kialakulását. Emiatt kialakulhatna köztük baráti viszony, ami ugyan elkezdődhet, de szerintem sosem lehet igazán teljes. Nézzünk pár példát.

Formula 1 Moto GP

Elég ha  Rosberg és Hamilton esetét hozzuk fel. Gyerekkoruk óta együtt versenyeznek, a Formula 1-ben is egy év különbséggel kerültek be, majd jó pár szezon után jött a közös csapat a Mercedes. Állították hogy régóta barátok, mégis mióta egy csapatba kerültek minden elmondható róluk, csak az nem, hogy barátok. Nyilván a fő ok itt is a rivalizálás. Mivel mindketten ugyanabban a sportban versenyeznek, céljaik is megegyeznek, mégpedig a végső győzelem. Ezért már akkor gyengülhetett ez a barátság, már ha tényleg volt, amikor bekerültek a száguldó cirkusz világába. Miután egy csapatba kerültek pedig jött a tetőfok, és teljesen elidegenedtek egymástól. Elég volt év közben nézni az arcukat. Nem csak simán riválisok voltak, hanem egymás elsőszámú riválisai mivel ugyanazzal a technikával versenyeztek. Vége a szezonnak és kapcsolatukból annyi maradt, hogy elismerik egymás teljesítményét és kész. Legalábbis nem hallani, hogy mennyire jóban lennének ismét, miután már nem kell küzdeniük egymás ellen főleg hogy Rosberg visszavonult.

Talán Raikönnen és Vettel esete lehet kicsivel másabb. Amikor a jégember még a Lotus színeiben versenyzett, többször is lehetett látni, illetve híreket hallani arról, hogy milyen jól megvannak egymással. Lehet hogy kedvelték egymást, és kedvelik is a mai napig, de már akkor sem voltak mély barátságban, mivel a sportban az nem lehetséges. Ugyanaz az oka mint a Mercedesnél. Később ők is csapattársakká váltak, és így már talán fordult itt is a kocka. Többet vannak együtt, mégis változhatott a viszonyuk. Inkább felületi kapcsolat lehet köztük nem barátság, pláne nem mély.

Formula 1 Moto GP

De másik sportágból is lehetne hozni példákat. Ahogy említettem ott a Moto GP. Rossi és Lorenzo idén a Yamaha színeiben versenyeztek. Egész évben látszott rajtuk hogy nem igazán vannak oda a másikért, nemhogy barátok lennének. Ez érthető, mivel elsősorban egymást szerették volna legyőzni, ráadásul a csata a világbajnoki címért folyt, amelyet később mindketten elbuktak. Lorenzo 2017-ben már Ducatival áll majd rajthoz, míg a Doktor marad a hangvillásokkal és csapattársának kapja Vinalest. Eddig úgy tűnik jól kijönnek egymással, de csak akkor fog kiderülni amikor egymás mellett foglalnak majd helyet a boxban. Ugyanakkor borítékolható, hogy ha kedvelni is fogják egymást, nem valószínű hogy országos cimborák lesznek. Ez a realitás. Persze tévedhetek.

Ha hazai példát akarok hozni, akkor ott van Michelisz Norbi. Nyilván ő tudja hogy viszonyul csapattársaihoz, mégis állítása szerint is megvan az egészséges rivalizálás, ami az igaz barátság ellenfele. De ki tudja?

Ha más szemszögből akarom megközelíteni a kérdést, hogy létezhet-e női és férfi sportoló között barátság, akkor azt mondom lehetséges, de igazi mély tartalmas kötődés nem. Ennek egy oka van, mégpedig hogy nő és férfi között nincs olyan hogy igazi barátság. Csak felületes lehet, vagy az egyik fél, amelyik általában a férfi többet akar barátságnál. Persze ez csak egy vélemény a sok közül.

Más sportágakban is ugyanez a helyzet. A rivalizálás mindent felülír, maximum a testvéri szeretetett nem. Olyan esetet pedig szinte nem is találni, ahol ország, világ tudná, hogy két sportoló igazán bensőséges kapcsolatban lenne. Persze ettől még előfordulhat, csak nem valószínű. Ellenben ha más sportágban versenyeznek, az megváltoztathat mindent. Felülírhat mindent és igenis elképzelhető igaz barátság. Mindenki döntse el magában mit is gondol a témáról.

Tovább

Szezonzáró

Lassan vége az évnek, befejeződött a WTCC, a Formula 1, és egyéb sorozatok 2016-os idénye is. Az alábbi cikkemben megpróbálom kicsit összegezni a véleményem az utóbbi hetekben történtekről.

Müller szándékosan engedte el Monteirot?

                                                   (Fotó: Rallystar.net)

Véleményem szerint igen. Hogy mi volt vele a célja, azt sajnos nem tudom, azt viszont igen, hogy ennek köszönhetően bukta el Michelisz Norbi a WTCC 2016-os szezonjának 3. helyezését. Ugyan csak 1 pont döntött, de az pont elég volt. Ez lett volna Magyarország egyik legnagyszerűbb autósportos eredménye. De nem sikerült. Érdekes módon a francia minden körben letudta védeni azt a pályaszakaszt, mégis az utolsó körben nem. Ez elég érdekes. Szerintem a magyarok legalább 80 százaléka most egyetért abban, hogy ez elengedés volt. De mi volt vele a célja? Pikkelt Micheliszre valamilyen korábbi esetért? Már nem tudjuk meg. Az eredményen az sem változtatna.

WTCC2 ?

Most ez komoly? Semmi értelmét nem látom, hogy gyengébb autókkal töltsék fel a sorozatot. Tovább gyengítenék. Igaz, hogy túlságosan kevés autó maradt volna a Lada és a Citroen kiszállásával, de akkor sem jó megoldás. Eldönthetnék már merre legyen a sorozat jövője, mert egy komoly szériánál ez alapkövetelmény kellene, hogy legyen.

Megérdemelte Rosberg a VB címet?

Hát... Nálam erősen kétséges. Egyrészt igaz, hogy egész évben összeszedett volt, és jól is teljesített, határozottan jobban, mint a korábbi szezonokban, másrészt nem szabad figyelem nélkül hagyni, hogy Hamiltont mennyi szerencsétlenség súlytotta. Büntetések, balesetek, leégő motor stb... Ezzel szemben Rosbergnek alig volt problémája a szezonban. Fortuna mellé szegődött. Ennek ellenére csak 5 pont döntött a két csapattárs között, ami számomra Hamilton felé billenti a mérleget. Azért azt beismerem, hogy csak szerencsével nem lehet bajnokságot nyerni, de mindenki döntse el mit gondol a dologról.

Ki lehet Hamilton csapattársa 2017-ben?

Jó kérdés. Egyenlőre nem lehet tudni a cikk megírásának pillanatában, de szerintem karácsony környékén, vagy az új év legelején már tudni fogjuk a brit új csapattársának a nevét. Sokan Pascal Wehrleint tartják legesélyesebbnek, és talán így is van. Egyrészt a Mercedes felfedezettje, másrészt van egy év F1-es tapasztalata a DTM bajnoki címe mellé, egyetlen pontocskája a mezőny leggyengébb autójával, és sok-sok kilóméter a Mercedes autóinak volánja mögött. Ő jelezte is, hogy készen áll feljebb lépni a ranglétrán, de szerintem nem ő lesz a befutó. 

Először Nico Hülkenberg nevét lehetett a sajtóban olvasni, ami nem túl reális, mivel nem teljesített az elmúlt szezonokban kiemelkedően. Persze van egy Le Mans győzelme, ami jó ajánlólevél, ráadásul német is, de kizártnak tartom az érkezését. A Renault most igazolta le, ami szintén ellene szól, bár ha mégis ő jön, egy átmeneti év lehet az övé, mielőtt Wehrlein, vagy Ocon át nem veszik a helyét.

Sokan Bottasra tippelnek, de ő sem valószínű. Nem kiemelkedő a jelenlegi mezőnyből, bár állítólag a német gárda nem akar újabb nagyágyút Hamilton mellé. Massa is jelezte, hogy visszatérne ha a Mercedes hívná, de ezt hívjuk úgy, hogy 1 % esély. Pérez nevét is bedopták, aki igaz, hogy elég jól teljesít, de őt sem hiszem. Nem német, nem friss versenyző, másrészt jó helyen van ő a Force Indiánál.

Akkor ott van Alonso. Lehetett olyat olvasni, hogy a Mercedes is beismerte, hogy érdeklődik iránta, bár nem tudom mi lehet ebből igaz. Jó pilóta, kétszer nyert VB címet, szóval tehetsége nem megkérdőjelezhető, de ezért vannak ellenérvek is. Egyrészt Hamiltonnal egyszer már komolyan összeakasztották a bajszukat még a Mclarennél, másrészt már pályafutása vége felé jár, így nem igazán éri meg hosszútávon vele számolni. Nemrég felröppent a hír, hogy 50 % lehet az esélye, hogy megérkezik a németekhez, ami nem rossz arány. De lehet, hogy az egésznek semmi valóságtartalma nincs, és végül mégsem ő lesz az új Mercedes pilóta. 

Bárki is lesz a németek új versenyzője, kíváncsi vagyok, hogy borsot tud-e törni Hamilton orra alá legalább néhányszor, vagy a brit földbedöngöli. Majdcsak kiderül!

Mit várok az új szabályoktól?

Hamarosan eljön 2017, az új szezon, és az új szabályok. Az autók szélesebbek lesznek, ahogyan az abroncsok is, ami által nagyobb lesz a tapadás, és nagyobb a kanyarsebesség. Ez köridőjavulást fog eredményezni. Emellett agresszívabb külsejűek lesznek az autók. Szerintem rengeteg embernek fognak tetszeni az új gépek, bár még egyet sem láthattunk, csak látványterveken, de izgatottan várhatjuk őket. Ha az erősorrendet vesszük figyelembe, akkor sok újdonsággal nem tudok szolgálni. Véleményem szerint megint a Mercedes és a Red Bull fognak harcolni a VB címért, és esetleg a Ferrari. Lehet, hogy lesz meglepetéscsapat, de maximum az év elejéig, közepéig lehetnek olyan jók, majd a nagyok megelőzik őket a fejlesztéseikkel. De kár még ezen filózni, mivel lehetetlen ennyire előre jósolni. Arra még azért várni kell, hogy ténylegesen választ kapjunk a kérdésre, hogy melyik lesz a legerősebb csapat, és pilóta. Hogy érdekesebbek lesznek-e a futamok, azt sem lehet előre tudni, de hogy látványosabbak, már maga az autók külseje miatt is, az boritékolható. Csak legyen már 2017!

Tovább
«
12345

Landek blogja

blogavatar

A versenyzésről szubjektíven

Facebook

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

Látogatottság

Flag Counter

Követők

Landek

Linkek

http://p.coldline.hu/2016/02/07/2124949-20160207-xSfINM.jpg