Aki teniszt szokott nézni, az biztosan ismerheti a francia játékost, Gael Monfilst. Róla írok most.

Egy igazi showman. Ez az a mondat, amit egyértelműen el lehet róla mondani. Amellett hogy egy igazán jó teniszező, mégis rengeteg meccs megy ki amiatt a kezei közül, mert szeretné ünnepeltetni magát a közönséggel. Olyan labdamenetekre képes, amire szinte senki. Hihetetlen mozdulatokat művel a pályán, ami miatt sokak kedvence. Talán épp ezért veszít pár értékes labdamenetet, ami mondjuk egy Federrel szemben egyértelműen a meccs végét jelentheti számára. Természetesen nem kritizálni akarom, épp ellenkezőleg mivel nagy rajongója vagyok a teniszének.

Most következzék pár információ a francia teniszezőről(egészen sokáig tartana mindet felsorolni, ezért írok csak néhányat):

1986.09.01-én született Bobigny-ban Franciaországban Monfils, becenevén La Monf, vagy Sliderman. Jelenleg Svájcban él. Apja révén egy kis karibi vér is csörgedezik ereiben.

Már juniorként megmutatta tehetségét, amikor megnyerte az Australian Open mellett a Rolland Garrost és Wimbledont is, de előtte is sportolt, ahol egészen szép eredményei voltak a futók között. Nyilvánvalóan már juniori tenisz teljesítménye megmutatta kvalitásait. Egyértelmű jele volt annak, hogy egyszer a felnőttek között is a legjobbak közé tartozhat. 2004 óta profi játékos. Felnőttként is szép sikerei vannak, bár eddig még csak 5 ATP tornát sikerült megnyernie. Legjobb világranglistás helyezése 7. Jelenleg a 24. helyen tartózkodik az ATP világranglistáján. Eddig 443 meccsen nem talált legyőzőre pályafutása során.

Az idei Grand Slamek közül az Australian Openen a második körig jutott,a Rolland Graroson a 4. körig, ahol Federertől kapott ki. Wimbledonban a 3. meccsén veszített Simonnal szemben, míg a US Openen egyből kiesett.

Ha az eredményeit nézzük, nem árt figyelembe venni azt a tényt, hogy mivel igazán rugalmas izomzatú játékos, ezért rengetegszer lesérül. Ez visszavetette már korábban számtalan alkalommal a jobb eredmények elérésében. Ennek tükrében igazán jó az a 7. helyezés.

Saját véleményem szerint a világ egyik legjobb játékosa. Szívesen ülök le a tv elé ha ő játszik és szerintem nem vagyok egyedül ezzel. Öröm nézni a játékát, amikor igazán együtt él a meccsel.

Mit tartogathat számára a jövő? Szerintem ha fejben összeszedi magát, és nem csak a szépségdíjas pontokra megy akkor egészen sokáig juthat. Akár Grand Slam-et is nyerhet a felnőttek között, ami bebetonozná nevét a tenisz nagykönyvébe. Legyen így. Mindenesetre én szurkolok neki. (És annak is, hogy továbbra is ejtsen minket bámulatba ütéseivel).

Forrás: atpworldtour.com, starity.hu és youtube.com