F1 Várható erősorrend Ausztráliában

Lassan ez is elérkezett, kezdődhet a szezonnyitó. Mi igazi szurkolók már alig bírtuk kivárni, hogy a hosszú várakozás után végre ismét ott ülhessünk vasárnaponként a tévé előtt mint a kisgyerekek, és önfeledten nézzük ahogy Hamiltonék csatáznak, Massa visszatér, és Vettel ismét követeli a kék zászlót. 

A téli tesztek igen izgalmasra sikerültek, és arra utalnak, hogy idén jó szezonunk lehet, akár meglepetés eredményekkel, és lehetséges, hogy többen is harcolhatnak majd a futamgyőzelmekért. Most megpróbáltam összegezni a gondolataimat a teszteredményeket látván, és a csapatokat külön-külön értékelni. Egy várható erősorrendet is felvázolok.

Ferrari: Ők azok, akik igazán sokat fejlődtek a tél folyamán, és a teszten is a leggyorsabbnak bizonyultak. Ez persze nem garancia semmire, és a teszteredmények nem sokat mutatnak a valódi erősorrendről, mivel nem tudni ki épp milyen programot teljesít, vagy mennyire van megtankolva, illetve mennyit tartalékol. Ennek ellenére az olasz gárda az a csapat, ahol véleményem szerint a legjobb munkát végezték az előszezonban. Egy olyan autót építettek, amely úgy tűnik, hogy nagyon gyors. Lehet ugyan, hogy ők nem spóroltak annyit mint a Mercedes, de én nem hiszem. Minden tekintetben ők tűnnek a legjobbnak, a favorítnak az én szememben. Vettel és Raikönnen is elégedetten nyilatkoztak az új gépről. Ők tették rám a legjobb benyomást, de majd kiderül mit is jelent valójában a jó téli eredmény.

Mercedes: Nem tudom teljesen belőni. Valószínüleg második legjobbak, Ferrari után ők következnek. A teszteken is ez volt a sorrend, és ne feledjük van egy világbajnokuk. A tavalyi hatalmas fölényük nem illanhatott csak úgy el, így ha többet is tartalékoltak esetleg mint a Ferrari, akkor is hasonló szinten lehetnek mint az olaszok. Az a benyomásom, hogy idén nem ők lesznek az abszolút favorítok, még ha nem is lesznek esélytelenek a futamgyőzelmekre a Ferrari mellett. Miután Rosberg visszavonult Bottas került a helyére. Az előszezonban egészen jól teljesített, bár ő lehet idén a gyenge láncszem a csapatban véleményem szerint. Majd kiderül. Annyi biztos, hogy az autó és a motor is jó, majdcsak meglátjuk mire lesz elég a Ferrari ellen.

Red Bull: Számomra ők most a harmadik erő. Ami azt illeti, ugyan nem voltak lassúak a teszteken, de nem is értek fel a németekhez vagy az olaszokhoz. Hogy ez minek köszönhető? Az autóval nem sok probléma lehet, mivel Adrian Newey rendre nagyszerű autót épít. Itt jön képbe a lehetséges ok, a motor! A Renault egysége nem valószínű, hogy egyenlőre felveszi a versenyt a riválisaival, bár nagy hátrányban nem lehetnek. A megbízhatósággal gondok lehetnek, szóval ez sem hangzik túl jók a Red Bull szurkolóknak. Olyan híreket is hallani, hogy ez csak egy átmeneti autó volt, és most jön majd az igazi, ami sokkal ütősebb lesz. Lehet benne igazság, de szerintem ha meg is változik az autó, nem lesz veszélyes a szezon elején az élmenőkre.

Williams: Visszatért Massa aki rendkívül fontos volt a csapat számára, kell egy tapasztalt versenyző az autó fejlesztéséhez, mivel az újonc Stroll miatt hátrányba kerülhetnének a fejlesztési versenyben. Hogy a 18 éves tini egy új Verstappen lesz-e, vagy egy középszerű pilóta, azt még nem tudni, csak sejteni. Az autó ugyan számomra nem tűnik olyan bonyolultnak szemben a Ferrarival vagy Mercedessel, de ennek ellenére jól teljesített a télen. Úgy gondolom ők a negyedik erő, de pár dobogónál előrébb nem juthatnak idén.

Force India: Az autó szépségével inkább nem foglalkozom, azt mindenki döntse el magában, fontosabb a teljesítmény. Tavaly legyőzték a Williamst, de úgy vélem, egyenlőre mögöttük állnak a rangsorban. A Mercedes motor segíthet rajtuk, de az angolok autóiban is a német motor dübörög. A teszteken sem nyújtottak kiemelkedőt, szóval a középmezőnybe várom őket. Ott nem biztos a helyzetük.

Toro Rosso: Tavalyhoz képest rengeteget léptek előre. A Mercedes példáját követik, legalábbis ez tükröződik az autón kívülről, ami nem tűnik rossz ötletnek. Végre motort válthatnak, nem egy tavalyi fejlesztésűvel kell körözniük, mint a 2016-ban a 2015-ös Ferrari motorral. A Renault egysége egyenlőre nem biztos hogy elég lesz hogy előrébb lépjenek, de az autóban van potenciál. Ugyanakkor meg kell találniuk, a francia motort hogy is kell megfelelően működtetni, beépíteni az autóba, hogy ne legyen belőle problémájuk. Valószínű, hogy ők lehetnek az abszolút középmezőny. Nem mellesleg talán az övék a legszebb autó idén a mezőnyben.

Renault: Tavaly pocsék szezont teljesítettek, de úgy tűnik megjelent a fény az alagút végén. Idénre előrébb léphetnek, mert a teszten sem tűnt annyira reménytelennek a helyzetük mint egy évvel korábban. Kíváncsi vagyok hogy muzsikál majd az új gép. Jó lenne őket nem hátul látni, hanem a középmezőnyben, vagy akár előrébb. Az elejére idén esélytelenek, de az biztos, hogy az alap jó.

Haas: Úgy vélem rosszabbak lehetnek egy picivel, mint 2016-ban. Grosjean főleg az év elején szenzációs eredményeket szállított, de jelenleg nem tűnik úgy hogy ez megismétlődhet. A középmezőnybe várom őket, annak is a vége felé. A fékekkel még mindig vannak gondjaik, ami nem jó előjel, de legalább a motor jó. 

Mclaren: Mit is lehet mondani egy ilyen pocsék téli felkészülés után? Alig tudtak tesztelni, amikor végre kigurultak, a motor, vagy egyéb rendszer felmondta a szolgálatot. Nem csak gyengének tűnik az erőforrás de még megbízhatatlannak is. Nem gondolom, hogy rendszeresek lehetnek a pontszerzéseik, vagy hogy jobbak lehetnek mint tavaly. Szeretném ismét ha a győzelemért tudnának harcolni, de úgy fest ez teljesen lehetetlen jelenleg. Hogy Alonso meddig bírja még? Az ő türelme is véges, de azért ne írjuk le teljesen a Mclarent. Lassan fölérhetnek a középmezőnybe, csak sajnos nagyon lassan.

Sauber: Nem túl fejlett az autó szerintem, és tavalyi Ferrari motorokat használnak, ami elég ok, hogy ők álljanak a rangsorom legalján. Ezt a teszteredmények is igazolják. Azért jó lenne ha legalább a Mclarennel harcban lehetnének.

Összegezvén itt a rangsorom, ami teljesen szubjektív, saját gondolataimat tükrözi.

1.Ferrari

2.Mercedes

3.Red Bull

4.Williams

5.Force India

6.Toro Rosso

7.Renault

8.Haas

9.Mclaren

10.Sauber

Tovább

Tényleg jobb lesz a Forma 1?

2017 a régóta várt szabályváltozások éve a száguldó cirkusz életében. Az autók elég rendesen átalakulnak, látványosabbak lesznek, és talán gyorsabbak is. De ettől valóban jobb lesz a Formula 1?

Nehéz kérdés, az egyszer biztos. Mindenki arra várt már egy ideje, hogy legyen módosítás a regulákban, és végre ne csak egy márka egyeduralmáról szóljon a Forma 1. Idén jóval szélesebb abroncsok lesznek a tavalyiakhoz viszonyítva, nagyobb lesz a leszorítóerő és az autók külseje is agresszívebb lesz. De ezek a változások eléggé átrendezik majd az erősorrendet, és nem csak a Mercedes vagy a Red Bull lesznek a fő mérce, és a kvázi legyőzhetetlenek?

Egyelőre lehetetlen válaszolni, de hamarosan eljönnek a téli tesztek, majd az első versenyek, és közelebb kerülhetünk a megoldáshoz. Arra ne számítson senki, hogy hirtelen a mezőny végére esik a csillagos márka, vagy hogy egyszerre 5-6 csapat is harcban lesz a világbajnoki trófeákért. Amióta Formula 1 létezik, azóta vannak kiemelkedő csapatok, akik egy-egy érát dominálnak, és elsősorban az adott csapat pilótáinak vannak a legnagyobb esélyeik a végső győzelemre. Ha nem megyünk sokat vissza az időben, elég a Mercedes, vagy a Red Bull, vagy mégkorábban a Ferrari egyeduralmára visszagondolni. Úgy vélem, idén is lesz legalább egy, szerencsés esetben két gárda, akik versenghetnek a győzelmekért. A többieknek meg marad a lepattanó.

Ha másik oldalról közelítjük meg a témát, a szakértők szerint is gyorsulni fog az F1. Ezért elsősorban a nagyobb leszorítóerő és emiatt nagyobb kanyartempó felel. A végsebességek csökkenhetnek és valószínüleg fognak is, de akkorát szerencsére nem, hogy kompenzálják a magasabb kanyarsebességet, ezért jobbnál jobb köridőkre lehetnek képesek a pilóták. Ez egyértelműen jó minden szempontból, mivel az F1 még mindig az autósport csúcsa.

Az új autókat nehezebb lesz vezetni, ami eléggé megviselheti a versenyzőket, akiknek emiatt intenzívebb edzéseket kell végezniük. Végsősoron látszódjon, hogy nem számítógép előtt ülnek, hanem átvitt értelemben vért izzadnak a pályán! A meggyötört pilóták nem igazán nézőcsalogatók, úgyhogy mindegyiküknek fel kell készülnie a nehezebb vezethetőségre.

Elsősorban a nézőszám emelése lehetett a legfontosabb a szabályváltozásokkor. Az agresszívebb külsejű autók pedig igenis vonzák majd a tekinteteket, nem csak a tévék előtt, de a pályákon is. Úgy vélem ez volt a legjobb döntés, a látvány mindig megteszi a hatását. Végre igazán szépek lehetnek az F1-es autók még ha hangosak nem is. Ez talán a legpozitívabb változás.

Végülis összegezvén szerintem jók lesznek az új szabályok. Több ember lesz kíváncsi a versenyekre, és a pilóták is jobban élvezhetik a csatákat a gyorsabb autók miatt, habár azokat nem lesz egyszerű vezetni.

Maguk a versenyek nem biztos, hogy jobbak lesznek, viszont nézői szempontból látványosabbak. Az új tulajdonos érkezése érezteti hatását. Ki tudja előre megmondani milyen változások várhatóak mondjuk a közvetítéssel kapcsolatban, az viszont biztos, hogy a Formula 1 új korszakába lépett. Szerintem jobb lesz mint az előző, vagyis látványosabb. Ezt csak remélem, még várni kell, míg kiderül melyik oldalra billen a mérleg nyelve. A fejlődésé, a változásoké a jövő, az F1 pedig már észrevette, hogy szükség van rájuk. Szerintem még pont időben.

kép: formel1.de

Tovább

Győzött a király!

Végetért a 2017-es szezon első nagy teniszversenye, az Australian Open. Tavaly Andy Murray került a világranglista élére, és így egyértelműen ő, és Djokovic voltak a nagy esélyesek. Ezúttal viszont egyikük sem örülhetett végül.

Nagyon nem. Elég hamar kiestek, és nem is játszottak jól. Miután a skót számára is végetért a verseny, szurkolni lehetett, hogy létrejön-e az álomdöntő, avagy Nadal és Federer ismét összecsap-e Grand Slam döntőben. Bekövetkezett. Komolyan beherangozták, mondván az évtized egyik legjobb meccse lehet. Nem tévedtek.

Federer kezdte jobban a csatát amely változatosra sikerült. Nadal az elvesztett első játszma után visszajött, majd a harmadik szett elvesztése után ismét visszahozta esélyeit, és az 5. szettben break előnye is volt, mégsem ő győzött. Véleményem szerint nem is győzhetett. Hogy miért? Nem azért mert nem játszott volna jól, egészen klasszis megoldásokat is láthattunk tőle, hanem azért, mert Federerről szólt minden. Érezni lehetett, hogy félév kihagyás után ismét harap, és mindent elkövet a győzelemért. Csodálatos fonákakat ütött, ami talán a legszebb a mezőnyben. Állta a spanyol ütéseit, és olyan pontokat nyert meg, amiket rajta kívül nagyon kevesen tudnának még a világon. Talán pont az aktuális ellenfele képes rá.

Habár Nadalnak is hatalmas rajongótábora van, úgyvélem a legtöbb szurkoló most mégis a svájci mögött volt. Amögött a sztár mögött, aki elmúlt 35 éves, 2012 óta nem nyert Grand Slam tornát, és rengeteg komoly kihívója van, jobbnál jobb játékosok, akik ráadásul fiatalabbak is, ami egy ilyen fizikailag megterhelő sportágnál, mint a tenisz nagyon fontos. Ő mégis megcsinálta, elhozta nekünk a tenisz örömünnepét. Megmutatta, hogy ki is az igazi király. 

Már korábban felmerült a szurkolókban és a szakértőkben is a kérdés, hogy Federer tud-e még ekkora horderejű tornát nyerni. Azt mondták, valószínüleg nem, mivel már túlvan karrierje csúcsán, és nem bírná a sok ötszettes mérkőzést koránál fogva. De bírta, és megnyerte az Australian Open-t, és ezzel 7 helyet javítva 10. a világranglistán. 18. Grand Slam sikere volt ez, ami egészen hihetetlen. 

Összegzésül vasárnap felejthetetlen élményt okozott Federer, mert megmutatta, hogy a kor nem minden, és aki maga a tenisz, az az is marad. És ő maga a Tenisz! 

Tovább

Ezek miatt lehet tökéletes választás Bottas a Mercedesnek

Gondolom már mindenki hallotta, hogy miután Nico Rosberg megszerezte 2016-ban karrierje első világbajnoki címét, egyből be is fejezte aktív pályafutását, legalábbis ami az F1-et illeti.

Formula 1

Szinte rögtön elkezdődtek a találgatások, hogy ki ülhet majd 2017-ben a második Mercedesbe. Felmerült Hülkenberg, Alonso, Wehrlein neve, és Bottasé is, mint lehetséges Rosberg utód. Mára elég valószínűnek tűnik, hogy a finn pilóta lesz a befutó, de azért még nem biztos. Hülkenberg a Renaulthoz távozik, Alonso marad a Mclarennél, és úgy tűnik Wehrlein is másik csapatba kerül. Marad Bottas. Hoztam pár érvet a finn pilóta mellett, hogy miért is lenne ideális választás.

Egyrészről nagyon tehetséges, amit a Williamsnél már többször megmutatott. Dobogókat is szerzett a britekkel és villanásaival korán felhívta magára a figyelmet. Talán picit beleszürkült a mezőnybe 2016-ban, de ha őt választják a németek, biztosra vehető, hogy összekapja magát, elvégre tehetsége nem kophatott sokat.

A Williams is Mercedes motorokkal versenyzik, ami miatt van kapcsolat a két gárdánál. Könnyebb tárgyalási pozíciót jelent ez, mivel ha olcsóbban adják az erőforrásokat Bottasért cserébe, azzal komolyan segítik a britek pénzügyi helyzetét. Ezért a Williams számára kecsegtető lehet az ajánlat (már ha van ilyen).

Átmeneti pilótának tökéletes választás. Elég gyors pilóta ahhoz, hogy második számú versenyző legyen a Mercedesnél ameddig nem érkezik Wehrlein vagy esetleg Esteban Ocon. 

Kellő tapasztalattal rendelkezik, így segítheti az autó fejlesztését. Ez az új szabályok miatt rendkívül nagy előny lehet. Talán ezért van kevesebb esélye Wehrleinnek, mint a finn kollégájának.

Nem valószínű, hogy komoly összetűzésbe keveredhet Hamiltonnal, már ha a világbajnoki címért folytatott csatára gondolunk. Ezt elsősorban arra alapozom, hogy új lesz számára a közeg, az autó, úgy átlagosan minden, ezért ha nehezebben veszi fel a ritmust, hamar elmehet az esélye. Emiatt egyértelműen másodpilóta válhat belőle, így a Mercedes elkerülheti a 2016-ban történteket.

A Mercedes is kíváncsi lehet, hogy több van-e Battasban, mint amit eddig a Williamsnél felmutatott. Szerintem igen, de csak egy világbajnoki címre képes autóban tudhatja megmutatni valós tudását.

Habár elég sokba kerülhet a finn pilóta megszerzése, fizetése jóval alacsonyabb lehet Hamiltonénál, mivel még új csapattag lehet, és nem tett le még annyit az asztalra, hogy hatalmas összeget kapjon. Ha Alonso érkezne, jóval több fizettséget kellene adni, legalábbis szerintem. Bár valószínüleg nem ez lesz a döntő tényező. 

Hamarosan megtudhatjuk a választ arra, hogy övé-e a második ülés. Ha igen, képes élni élete nagy lehetőségével? Ez itt a kérdés!

U.I. Remélem nem sértettem meg a Bottas rajongókat. Nem ez volt a célom. 

Tovább

Landek blogja

blogavatar

A versenyzésről szubjektíven

Facebook

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

Látogatottság

Flag Counter

Követők

Landek

Linkek

http://p.coldline.hu/2016/02/07/2124949-20160207-xSfINM.jpg