Ha a Formula 1-ről beszélünk, mindenkinek az igazi autóversenyzés jut az eszébe, a száguldás, izgalmas csaták, és vakmerő előzések. Persze a mai korban kicsit visszafogottabb a sportág, és inkább a spórolásról szól az egész, mintsem az igazi versenyzésről, de ebbe most nem megyek bele.

Formula 1

Néha picit unalmasnak tűnnek az egyoldalú csaták, és hogy mindig van egy egyeduralkodó csapat, aki kisajátítja a győzelmek sorsát. Ez elvesz az igazi izgalmakból. Ezért is lehetne érdekes egy Forma 1-es film. 2013-ban végre kaptunk egyet a Rush-Hajsza a győzelemért cíművel, ami sokmindenkinek tetszett elsősorban látványvilága miatt. Érdekesen dolgozta fel az F1 1976-os szezonját. Lauda és Hunt csatáját. Azt a bizonyos szörnyű balesetet. Valjuk be, jó volt, de maradt egy kis hiányérzet az emberben, mivel már tudta a történet végét, és a valódi eseményeket feldolgozó alkotásokkal pont ez a probléma.

Formula 1

Ez csak egy film volt, ami mellett van még pár jó kis dokumentumfilm, de régebben álmodtak egy nagyot a Franciák, és egy egész sorozatot készítettek a száguldó cirkuszról, melyet hazánkban is lehetett követni, ráadásul a magyar nagydíj is szerepelt a szériában, és mivel az MTV közreműködött ebben a részben, Kaló Flóriánnak is volt egy epizódszerepe. Egyszerűen Forma 1 néven vetítették a Francia-Kanadai sorozatot. Valószínüleg erre nem sokan emlékeznek, legalábbis a fiatalabb szurkolók biztosan nem, mivel a film a 87-es szezont dolgozta fel és 1990-ben készítették. Akkoriban szerintem sokkal szebb és látványosabb autók voltak, sokkal jobb hangokkal ami nézőcsalogató. Érdekesség, hogy a filmsorozathoz valódi felvételeket használtak fel 1987-ből, így Ayrton Senna is szerepelt benne.

A történetben a Sinclair csapat volt a középpontban. Az ő autójuk Benetton-Ford volt(a valóságban, egyébként kitalált). Ott kezdődik a sztori, hogy Serge Perain (Siclair pilótája) balesetet szenved, és helyébe a csapatvezető a fiát, Lucöt hívja pilótának. Csapattársa Daniel Hardy lett, akivel egy idő után összebarátkoznak, bár Hardynak Luc eleinte nem szimpatikus. A történet kavarógépe Chazelles, aki támogat egy olyan csapatot, akik a terveket Sinclairéktól lopják. Ezt követően sem áll le Chazelles, és ő próbálja megkeseríteni Sinclairék életét.

A Film szereplői: Manu Gélin,Serge Dupire,Daniel Gélin és Denis Savignat voltak. A filmet Nardo Castillo rendezte.

A történethez az is hozzátartozik, hogy a japánok már anime sorozatot alkottak a 70-es évekről, ami szintén eljutott hazánkba, de azért ez nem volt nagy durranás semmilyen szempontból. Érdekessége mindössze annyi, hogy pár valódi F1-es pilóta nevét is beleírták, ilyen például Niki Lauda.

Talán jelenleg már nem annyira népszerű a száguldó cirkusz, hogy sorozatot készítsenek hozzá, illetve rengeteg pénz kellene, ami valószínüleg nem igazán térülne meg, de azért reménykedjünk, hogy legalább egy új filmet kapunk a közeljövőben mondjuk a 2008-as szezonról, vagy egy kitalált, izgalmas  történetről.